Mrt

7/C sınıfına sinifici iletişimi iyileştirmek ve arkadaş ilişkilerini iyileştirmek amacıyla sınıf öğretmeni Pelin Ayyıldız SİNOPLU ve rehberlik öğretmeni Zehra BAŞARA tarafından "çiz cizebilirsen ve farklı kişilik özelliklerine saygı" etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Bursa´nın Karacabey ilçesinde doğa fotoğrafçılığı yapan Alper TÜYDEŞ ile "Kuş Gözlemi ve Kuş Fotoğrafçılığı" konusunda okulumuzda seminer düzenlendi.

Bursa´da Karacabey Belediyesi personeli olan ve aynı zamanda doğa fotoğrafçılığı yapan Alper TÜYDEŞ, bir süre toparlanması için bakımını üstlendiği kanadından yaralı flamingo, yuvasından düşen kulaklı orman baykuşu yavrusu ve Karacabey longozunda küçükbatağan kuşunun balıkçıların ağından kurtarılması gibi örnek olayları öğrencilere aktararak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüyle diyalog halinde olduğunu belirtti.

Mrt

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu Kadınlar günü programınız ve Bursa Barosundan avukat İclal ERBAŞ'ın kadın hakları konulu sunumu ile anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik.

Mrt

Dr Umut Yıldız, NASA'ya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL)'de derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak çalışmaktadır. Ankara Üniversitesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde lisansını, Hollanda'da Groningen Üniversitesi'nde yüksek lisansını ve Leiden Üniversitesi Gözlemevi'nde de Molekül Astrofiziği alanında doktorasını tamamladı.

Herschel Uzay Teleskobunu kullanarak yıldız oluşum bölgelerinde su ve oksijen moleküllerinin keşfini yapan takımda yer aldı. Çalışma konuları arasında derin uzay iletişimi, yıldız oluşumu ve büyük veri analizi ile bilgi madenciliği gelir.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı´nda (NASA) görev yapan Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız, düzenlenen konferansa video konferans yöntemiyle konuşmacı olarak katıldı.

NASA´ya ait Jet Propulsion Laboratory (JPL) adlı birimde derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak görev yapan Dr. Umut Yıldız, öğrencilere Derin Uzay Misyonlarıyla Bilim konusunda ekonferans verdi. Evren, gezegenlerin yapısı, evrende başka akıllı canlıların olup olmadığı, Güneş sisteminin ve insanlığın oluşumu gibi merak edilen konularda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında NASA´daki çalışmalarını içeren bir sunum yapan Yıldız, ardından uzay çalışmaları ve Mars keşiflerinde ulaşılan son gelişmeler hakkında öğrencilere bilgi verdi. Umut Yıldız, konuşmasında Mars´a yapılması planlanan insanlı yolculuk ve Mars´a yerleşme planlarını da anlattı.

Şbt

Okulumuzda Teknoloji ve Tasarım dönem sonu sergisi gerçekleştirildi. Sergide emekleri bulunan Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmenlerimiz Mürsel EREN ve Gamze SARI Hocalarımıza ve yetenekli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz Bursa ili Yıldırım İlçesi Millet Mahallesinde 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılında Şehit Zeki Burak OKAY Ortaokulu ismi ile eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuz ismini Hakkâri Çukurca da şehit olan Zeki Burak OKAY'dan almıştır.

Okulumuz eğitim - öğretime başladığı ilk sene öğrenciler ve öğretmenler Şehit Piyade Er Nezir AKGÜL Ortaokulundan seçilerek okulumuza dahil olmuşlardır.

Okulumuzun ilk müdürü Sema ÖZTÜRK'tür.

Okulumuz zemin hariç 1 kattan ibarettir.

Okulumuz 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim yılından önce burada "Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak OKAY Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak hizmet vermekteyken, okul başka binaya taşınması sonucu şimdiki adıyla hizmet vermeye başlamıştır.

Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak OKAY'ın Geçmişi:

Zeki Burak OKAY, 20 Eylül 1981 tarihinde öğretmen anne - babanın ilk çocuğu olarak Bandırma'da dünyaya geldi. İlkokulu bitirdikten sonra eğitimine Tunç Siper Lisesinde ve Bursa Erkek lisesinde devam etti. Okul hayatında gösterdiği başarılar sadece derslerinde değildi. Kültürel ve sportif faaliyetler içinde yer alan Zeki Burak OKAY sosyal bir öğrenciydi.

2000 yılında girdiği üniversite sınavı sonucunda Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandı, ancak ideali Bilgisayar Mühendisliğiydi. Bu yüzden Özel Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne kaydını yaptırdı. Üniversiteden 2005 yılında mezun oldu ve bilgi işlem uzmanı olarak çalışma hayatına başladı.

Mart 2006 askerlik celbinde çektiği kura sonucu komando asteğmen adayı olarak İzmir - Foça Komando Asteğmen Eğitim Okulunda askerliğe ilk adımını attı. Dağıtım izni için Bursa'ya geldiğinde nişanlandı. Dağıtım izninden sonra Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki sınır karakoluna jandarma asteğmen olarak atandı.

1 Eylül 2006 tarihinde o kara bir Eylül akşamında askerleriyle birlikte yüz kişilik bir terörist grubunun hain saldırısına uğradı. Son mermisine kadar mevzisini ve askerlerini canı pahasına savunan Zeki Burak Okay bu kalleşçe saldırıda Vatanı için, Bayrağı için, Milleti için, Şehit Düştü...!

Ruhu Şad Olsun.