Mavi Bilyeden Uzaya-Güneş eTwinning Projesi

Bilyeden Uzaya-Güneş" adlı eTwinning projesi, Türkiye'nin farklı illerinden 9 Okul, 10 Öğretmen ve 50 Öğrenci ile yürütülmektedir. Okulumuzda İngilizce öğretmeni olan Gülçin RODOPLU'nun kurucu ve fen bilimleri öğretmeni Gülhanım ÇELİK'in üye olarak yer aldığı projede 10 öğrencimiz aktif olarak çalışmalar gerçekleştirmiştir. Proje kapsamında öğrenciler Dünya, Havacılık ve Uzay temalarında araştırmalar yaparak öğreniyor, alanında uzman kişilerin eğitimlerine katılıyor, farklı Web 2.0 araçlarını kullanma konusunda kendilerini ve yaratıcılıklarını geliştiriyor.

Bilindiği üzere; Şubat 2021 tarihinde Türkiye Uzay Ajansı tarafından açıklanan Milli Uzay Programı ile Türkiye'nin uzay politikaları alanındaki 10 yıllık vizyon, strateji, hedef ve projeleri belirlenmiştir. Programın 10 stratejik hedefinden biri olan 'Uzay Farkındalığı' kapsamında çocukların ve gençlerin uzaya ilgisini yükseltmek, bu alanda meslek seçmeye teşvik etmek, eğitimcileri gerekli bilgilerle donatmak amaçlanmaktadır. İşte Mavi Bilyeden Uzaya-Güneş adlı eTwinning projesinde de bu amaçlarla, 2021 yılı TÜBİTAK 4004 Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya projesinin yaygın etkisini artırarak yoluna devam etmektedir. Öğrencilerin astronomi, uzay ve havacılık alanlarına merak ve ilgisini uyandırmak, çeşitli etkinliklerle yaparak yaşayarak keşfetmelerine olanak sağlamak ve gökmenlerin yetişmesine vesile olmak projenin en temel amacı olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda eTwinning projesindeki tüm katılımcılar deneyim kazanarak bilinçlenmiştir. Astronomi, uzay ve havacılık alanındaki çalışmaların yaygınlaşması ülkemiz ve tüm gezegen için büyük önem taşımaktadır.

01-05-202201-05-202201-05-2022

Yayın: 01.05.2022 - Güncelleme: 01.05.2022 12:44 - Görüntülenme: 264