T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu

Kitapların Işığında Buluşalım adlı eTwinning Projesine Başlıyoruz

"Kitapların Işığında Buluşalım" adlı eTwinning Projesine Başlıyoruz. Projemiz okulumuz Türkçe Öğretmeni Neşe ERDÖNMEZ DEMİRPOLAT tarafından yürütülecektir.

8 farklı şehir ve 10 farklı okul ortakları tarafından yürütülecek. Projemizin amacı, ortaokul öğrencilerinin kitap okuma bilinci ve sevgisi kazanmasını sağlamaktır.

Öğrencilerin okuması için her ay için dört kitap belirlenecektir. Öğrenciler bu kitaplardan istediklerini edinip okuyacaklardır. Aynı kitabı okuyan farklı okullardan öğrenciler, proje ortağı öğretmenlerin rehberliğinde o ay takım halinde çalışmalar yapacaklardır.

Kitaplara dair yapılacak etkinliklerde disiplinler arası çalışmalar benimsemeye gayret edilecektir. Bu etkinlikler; okunan kitapla ilgili işbirliği içinde afiş/poster, zihin/kavram haritası, online quiz, bulmaca, animasyon hazırlama gibi çalışmalar olacaktır.

Proje ortakları arasında yapılacak çeşitli etkinliklerin yanı sıra, öğrenciler her ayın sonunda yapılacak online toplantılar aracılığıyla o ay okudukları kitapların yazarlarıyla buluşacaklardır. Yabancı yazarlı kitaplara dair yazar söyleşisi yerine, yayınevleri ile işbirliği içinde çevrimiçi atölyeler/seminerler düzenlenecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.10.2021 - Güncelleme: 25.01.2022 05:23 - Görüntülenme: 323
  Beğen | 19  kişi beğendi