İngilizce Fabrikası Projemizde Dijital Sözlük Ürettik

English Factory (İngilizce Fabrikası) projemizin mart ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz wordcloud (kelime bulutu) ve snapwords (kelimeleri resimle anlatma) çalışmaları yaptılar.

Proje ekibi tarafından mart ayı etkinlikleri için 5.sınıf İngilizce dersi müfredatından 'Health (Sağlık)' ünitesi seçildi.

Öğrencilerimiz ilk olarak konu ile ilgili ön bilgilerini ortaya çıkarmak için wordart, wordcloud, tagul, kelime bulutu gibi uygulamalarla hazırlık çalışmalarını yaptılar.

Ardından projemizde yer alan her bir öğrenci seçtiği sağlık temalı bir kelimeyi snap word çalışması ile görselleştirdi.

Son olarak tüm çalışmalar storyjumper web 2.0 aracı ile derlenerek kelimelerin telaffuzlarının ve örnek cümlelerin de yer aldığı dijital bir sözlük haline getirildi.

Projemizin ilk ortak ürünü olan digital sözlüğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

11-05-2021

Yayın: 11.05.2021 - Güncelleme: 25.01.2022 04:28 - Görüntülenme: 320