T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu

HE-MAN eTwinning Projesi

Okullarımızda yaşanan ve salgın sebebiyle yüz yüze eğitime verilen uzun aradan sonra artış gösteren öğrenci davranış problemlerini azaltmaktır. Bunu yaparken de başta müzik ve resim olmak üzere çeşitli sanat dallarının ve doğanın iyileştirici gücünü kullanmayı hedeflemekteyiz.

Konuyla ilgili yapılan akademik araştırmaların sonuçlarına göre sanat ve doğa, doğru bir planlama ile insanlara sağlık, akademik başarı, motivasyon, huzur, sakinlik, odaklanma gibi konularda iyileştirici bir güce sahiptir.

Okulumuzda müzik, resim ve doğa temalı etkinlikler planlayarak öğrencilerimizi mental anlamda iyileştirmeyi ve buna paralel olarak okullarda yaşanan davranış problemlerini azaltmayı amaçladığımız, proje tabanlı öğrenmeyi gerçekleştirecek, yaratıcılık, iletişim, iş birliği ve kritik düşünme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirme fırsatı buldukları bir proje yürütüyoruz.

Bu projeyle mart ayında okulumuzda teneffüslerde, görsel sanatlar, fen bilimleri okuma becerileri, ingilizce, teknoloji ve tasarım derslerimizde anketle belirlerken müziklerimizi dinleyip rahatladık. Nisan ayında doğada yapılacak etkinliklerden seçtiklerimizle bolca eğlenip rahatladık

Yaptığımız çalışmaları linklere tıklayarak izleyebilirsiniz:

  1. Link
  2. Link

06-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 06.05.2022 00:33 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 5  kişi beğendi