BURSA / YILDIRIM - Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu

Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu

Millet Mahallesi, Kısmet Caddesi, No 76 Yıldırım / BURSA
Vizyon
Öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen, milli manevi ve evrensel değerleri tanıyan nesillerin yetiştiği, bütün öğrencilerin akla ve bilme dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin işbirliği ile çevrede, bölgede ve ülkede "MODEL OKUL" olmaktır.
Misyon
Okulumuzda okuyan öğrencilerin; Kendine güven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyıp, Mustafa Kemal Atatürk´ün "Büyük Türkiye" idealine ulaşmayı hedefleyen, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen; iyi bir insan olmanın hayaliyle yaşayan; çalışmayı, ilerlemeyi ve dürüstlüğü kendine ilke edinen, bugünü ile asla yetinmeyen, öğrendiği bilgiyi kullanmayı ve öğrenmeyi öğrenmiş nesiller olarak yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim
08.00 - 12.40 (Sabahçı) 13.00 - 17.40 (Öğlenci)
Ulaşım
Okulumuza kent meydanından kalkan Vatan-Millet minibüsleriyle rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır. Otobüsler şunlardır: 19/C 20 43/D 98 (Önünden geçmektedir) 20/A (250m mesafeden geçmektedir) 43/A (280m mesafeden geçmektedir) D/1-B (280m mesafeden geçmektedir) D/1-A (700m mesafeden geçmektedir)
Yerleşim Yeri
Okulumuz Millet mahallesinde yer almaktadır. Kazım Karabekir İlkokulu ve Vatan Anaokulu ile yan yana bulunmaktadır.
Okulumuz İlçe merkezine 2 km, İl merkezine ise 5 km uzaklıktadır.
eTwinning