T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulu

Şehit Zeki Burak OKAY

Şehit Jandarma Asteğmen Zeki Burak OKAY'ın Geçmişi:

Zeki Burak OKAY, 20 Eylül 1981 tarihinde öğretmen anne - babanın ilk çocuğu olarak Bandırma'da dünyaya geldi. İlkokulu bitirdikten sonra eğitimine Tunç Siper Lisesinde ve Bursa Erkek lisesinde devam etti. Okul hayatında gösterdiği başarılar sadece derslerinde değildi. Kültürel ve sportif faaliyetler içinde yer alan Zeki Burak OKAY sosyal bir öğrenciydi.

2000 yılında girdiği üniversite sınavı sonucunda Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandı, ancak ideali Bilgisayar Mühendisliğiydi. Bu yüzden Özel Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne kaydını yaptırdı. Üniversiteden 2005 yılında mezun oldu ve bilgi işlem uzmanı olarak çalışma hayatına başladı.

Mart 2006 askerlik celbinde çektiği kura sonucu komando asteğmen adayı olarak İzmir - Foça Komando Asteğmen Eğitim Okulunda askerliğe ilk adımını attı. Dağıtım izni için Bursa'ya geldiğinde nişanlandı. Dağıtım izninden sonra Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki sınır karakoluna jandarma asteğmen olarak atandı.

1 Eylül 2006 tarihinde o kara bir Eylül akşamında askerleriyle birlikte yüz kişilik bir terörist grubunun hain saldırısına uğradı. Son mermisine kadar mevzisini ve askerlerini canı pahasına savunan Zeki Burak Okay bu kalleşçe saldırıda Vatanı için, Bayrağı için, Milleti için, Şehit Düştü...!

Ruhu Şad Olsun.

11-07-2018



























 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.07.2018 - Güncelleme: 25.01.2022 06:30 - Görüntülenme: 2775
  Beğen | 30  kişi beğendi