Çanakkale Efsanelerinden Seçmeler

İngilizce Öğretmenimiz Gülçin Rodoplu koordinatörlüğünde 7.sınıf öğrencileri ile başlayan "Renkli Efsane Serisi"-Colorful Legend Series projemizin Ocak ayı etkinlikleri kapsamında proje ortakları efsaneleri incelenecek illere karar vermek için çarkıfelek yöntemini kullandılar.

Yapılan kurada ilk hafta için öğrencilerimizin efsanelerini araştıracakları il Çanakkale olarak belirlendi.

Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında Çanakkale'ye ait olan Truva Atı Efsanesi, Bayraklı Baba Efsanesi, Çanakkale Boğazına İsim Verilmesine İlişkin Efsane, Nöbet Tutan Asker Efsanesi ve Kumdili Efsanesi'ni araştırdılar.

Öğrencilerimizin fikir birliğiyle üzerinde çalışılmasına karar verilen efsane ise Kumdili Efsanesi oldu. Merak edenler için Kumdili Efsanesi'ni sizlerle paylaşıyoruz.

09-01-202109-01-202109-01-2021

Yayın: 09.01.2021 - Güncelleme: 25.01.2022 04:34 - Görüntülenme: 443